Miten voin vuokrata soittimen?

Voit vuokrata soittimen verkkosivuston kautta. Kaikki tilaukset tehdään verkossa ennen soittimen toimittamista.

Ensimmäisen maksuerä suoritetaan pankki- tai luottokortilla ennen soittimen hallinnan luovuttamista.

Vuokranantaja veloittaa kuukausittain etukäteen seuraavan kuukauden vuokran. 

Voinko noutaa vuokraamani soittimen liikkeestä, vai onko mahdollista toimittaa se minun osoitteeseeni Suomessa?

Voit joko noutaa vuokraamasi soittimen Helsingissä sijaitsevasta liikkeestämme tai me voimme toimittaa sen mihin tahansa osoitteeseen Suomessa (Valitettavasti emme toimita bassoja.).

Jos noudat soittimen liikkeestä, suosittelemme tekemään varauksen ensin verkossa.

Mikä on vuokravakuus, ja milloin se palautetaan?

Vuokravakuus on palautettava summa, joka maksetaan vuokrauskauden alussa. Se palautetaan kokonaisuudessaan, kun vuokrattu soitin on palautettu meille, edellyttäen, että kaikki vuokra-ajalta kuuluvat vuokrat on maksettu ja soitin on samassa kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa.

Miten valitsen oikean kokoisen soittimen itselleni tai lapselleni?

Valitaksesi oikean kokoisen soittimen, viittaa mittausoppaaseemme verkkosivuillamme, joka auttaa määrittämään sopivan koon iän ja käsivarren pituuden perusteella.

Mittausoppaan löydät jokaiselta tuotesivulta. Vaihtoehtoisesti voit varata ajan käyttäen kalenteriamme, ja autamme sinua valitsemaan oikean koon liikkeessämme.

Mikä on vuokraluotto?

Vuokramaksut keräävät vuokraluottoa (vuokramaksu = vuokraluotto), jonka voi hyödyntää 30 päivän kuluessa vuokrajakson lopettamisesta soittimen ostamiseen How Violinsista. 

Vuokraluotolla voidaan maksaa JOPA 50% instrumentin ostohinnasta. 

Vuokraluottoa ei voi käyttää jousien, koteloiden, elektronisten soittimien, tarvikkeiden tai soittimien toimituskulujen maksamiseen. Vuokrauskrediitti on voimassa 30 päivää vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen, jonka jälkeen se raukeaa.

Voinko siirtää tai lainata vuokrattua soitinta jollekulle toiselle?

Ei, vuokrattu soitin on vain henkilökohtaiseen käyttöösi. Soittimen siirtäminen tai lainaaminen jollekulle toiselle, vaikkakin väliaikaisesti, ei ole sallittua ilman kirjallista suostumustamme.

Mitkä ovat maksuvaihtoehdot soittimen vuokraamiselle?

Hyväksymme maksut yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla, mukaan lukien Visa, Mastercard ja American Express, sekä kaikilla suomalaisilla maksukorteilla.

Mitä tapahtuu, jos soitin vahingoittuu vuokra-aikana?

Jos soitin vahingoittuu vuokra-aikana, ilmoitathan siitä meille välittömästi. Sinä olet vastuussa soittimen korjauskustannuksista tai soittimen korvaavan uuden hinnasta, kumpi näistä on edullisempi. Kadotuksen tai tuhoutumisen sattuessa sinun tulee korvata soittimen uusi ostohinta.

Tarjoatteko ohjeita tai resursseja aloittelijoille, jotka opettelevat soittamaan vuokrattua soitinta?

Vaikka emme tarjoa suoraa opastusta tai tunteja, suosittelemme konsultoimaan musiikinopettajaa oppiaksesi soittamaan vuokraamaasi soitinta. How Violins tarjoaa ilmaisen opettajaportaalin täällä, jossa voit viestiä suoraan opettajan kanssa.

Voinko pidentää vuokra-aikaani, jos tarvitsen soitinta enemmän aikaa?

Kyllä, voit pidentää vuokra-aikaasi niin kauan kuin tarvitset soitinta. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi, ja sinua laskutetaan kuukausittain.

Voinko palauttaa vuokraamani soittimen etuajassa? Jos voin, miten palautusprosessi toimii?

Kyllä, voit palauttaa vuokraamasi soittimen etuajassa. Aloittaaksesi palautusprosessin, voit päättää toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen yhden viikon kirjallisella irtisanomisajalla käyttäen tämä linkki

Mitä soitinpakettiin sisältyy?

Jokainen soitinpaketti sisältää itse soittimen, jousen, laukun ja kaikki tarvittavat tarvikkeet, kuten hartsin ja olkatuen viuluille ja alttoviuluille.

Mitä soittimia on saatavilla vuokrattavaksi?

Tarjoamme vuokrattavaksi jousisoittimia, mukaan lukien viulut, alttoviulut, sellot ja bassot.

Mitä tapahtuu, jos haluan ostaa vuokraamani soittimen?

Vuokralainen voi ostaa How Violins Oy:ltä soittimen (viulu, alttoviulu, sello, basso). 

Omistusoikeus ostettuun soittimeen siirtyy vuokralaiselle, kun vuokralainen on:

  1. Ostanut soittimen,
  2. maksanut kaikki kertyneet vuokrat (kaikista vuokrasopimuksistaan) ja
  3. maksanut soittimen kauppahinnan.

Onko soittimelle pakollista ottaa vakuutus?

Vuokralainen sitoutuu koko vuokra-ajan pitämään voimassa soittimen arvon kattavan vakuutuksen, joka korvaa soittimelle mahdollisesti aiheutuvat vahingot, soittimen katoamisen ja soittimen tuhoutumisen. 

Kuka on vastuussa soittimen huollosta?

Soittimen edellyttäessä huoltoa, vuokralaisen tulee pyytää sen huoltamista vuokranantajalta. Huoltotarve, joka ei johdu soittimen vaurioitumisesta (esim. huolto rakenteellisen vian vuoksi) on ilmainen. 

Vuokranantaja huoltaa soittimen ja palauttaa sen tai antaa toisen vastaavan soittimen vuokralaisen käyttöön. 

Huolto varataan vuokranantajan verkkosivuilta.

Vuokralaisella ei ole oikeutta korjauttaa taikka korjata itse soitinta (pl. kielien vaihto). Vuokranantaja korjauttaa soittimelle aiheutuneet vauriot saatuaan ilmoituksen vaurioitumisesta. Vuokranmaksuvelvollisuus ei keskeydy korjauttamisen ajaksi.

Miten voin päättää vuokrasopimuksen?

Kumpi tahansa osapuoli voi päättää toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen yhden viikon kirjallisella irtisanomisajalla käyttäen tämä linkki

Mikä on vuokra-aika?

Jollei muuta ole sovittu kirjallisesti, vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Vuokrasopimus on voimassa vähintään yhden kuukauden. 

Vaaditaanko vuokravakuus?

Ensimmäinen maksuerä sisältää vuokravakuuden, jota kutsutaan verkkokaupassa palautettavaksi takuumaksuksi. Vuokravakuus palautetaan kokonaisuudessaan vuokralaiselle, kun vuokrattu soitin palautetaan vuokranantajalle, jos:

  1. Kaikki vuokra-ajan vuokrat on maksettu ja 
  2. soitin on samassa kunnossa, kun vuokralaisen saadessa hallinnan soittimeen. 

Vuokranantajalla on oikeus pitää vuokravakuus suorituksena maksamattomista vuokrista ja korvauksena soittimelle aiheutuneista vahingoista. 

Mitkä ovat vuokrahinnat?

Soitinvuokrauksen kuukausihinta on yksilöity verkkokaupassa ennen ostoa.

Mitä tapahtuu, jos palautan vuokratun soittimen myöhässä?

Mikäli soitinta ei ole palautettu 30 päivän kuluessa vuokra-ajan päättymisestä, vuokranantajalla on oikeus veloittaa kertyneiden vuokrien lisäksi soittimen kauppahinta 1,25 kertaisena soittimen palautusvaatimuksen sijaan. Soittimen omistusoikeus siirtyy ostajalle, kun vuokrat ja kauppahinta (1,25 kertaisena) on suoritettu.